To Οutta Climate Festival Βάρης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

OCF_3V_0556

Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη

Το Outta Climate Festival έκανε τη δεύτερη του στάση στη γειτονιά της Βάρης στις 16 Φεβρουαρίου και στις 28 Μαρτίου 2024, συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο. Αυτή τη φορά, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, φέρνοντας στο προσκήνιο την κλιματική κρίση, την οδική ασφάλεια, τη νεολαία και τον πολιτισμό.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ υλοποιήθηκε από την ομάδα του CIVINET Greece-Cyprus σε συνεργασία με το Jazz Solidarity Network, με τη συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στον δρόμο έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, ο διεθνούς φήμης εικαστικός Soteur συνεργάστηκε με τους μαθητές για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής καλλιτεχνική σύνθεση σε άσφαλτο στην Ελλάδα. Η εικαστική αυτή παρέμβαση φιλοδοξεί να προσελκύσει την προσοχή των οδηγών, να τους κάνει να κόψουν ταχύτητα και να διασφαλίσει έτσι την ασφαλέστερη διέλευση των παιδιών.

Αυτή η καλλιτεχνική παρέμβαση αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης πρωτοβουλίας που φέρνει το CIVINET Greece-Cyprus από την Αμερική στην Ελλάδα, εμπνευσμένο από το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies. Πρόκειται για μια μεθοδολογία που έχει εφαρμοστεί επιτυχώς σε πολλές πόλεις παγκοσμίως, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας.

Κατά την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, οι μαθητές απόλαυσαν την εκπαιδευτική παράσταση «Jazz around the kids – I make music with a live orchestra» από καταξιωμένους καλλιτέχνες του Jazz Solidarity Network. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μουσική της τζαζ, να πειραματιστούν με κρουστά και να εξερευνήσουν τη «μουσική του σώματος», υπό την καθοδήγηση των εξαιρετικών μουσικών και εκπαιδευτών.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν:

  • Φωνή και εμψύχωση: Χαρά Ασημίνα
  • Διδασκαλία body music: Νατάσα Μάρτιν
  • Ηλεκτρική κιθάρα: Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος
  • Κοντραμπάσο: Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος
  • Τύμπανα: Σεραφείμ Τουρίκας

Με σύμμαχο, λοιπόν, όχι μία, αλλά πολλές μορφές τέχνης, η ομάδα του Outta Climate Festival έστειλε τα δικά της μηνύματα για την Κλιματική Κρίση και την Οδική Ασφάλεια, με μια υπόσχεση να μην σταματήσει εδώ, αλλά να μεταφερθεί σύντομα και σε άλλες πόλεις, βουνά και νησιά της Ελλάδας που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες μαζί της.